کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

هشدار درباره خطرات خطوط برق فشار قوی | قطع عضو و مرگ در کمین بی‌احتیاطی

  • کد خبر: ۳۰۴۰۴۶
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
هشدار درباره خطرات خطوط برق فشار قوی | قطع عضو و مرگ در کمین بی‌احتیاطی
فلوشیپ ترمیمی و سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هر ساله ده‌ها نفر در اثر تماس یا نزدیکی به شبکه برق فشار قوی دچار برق‌گرفتگی می‌شوند که بیشتر این موارد به قطع عضو، آسیب‌های جدی یا مرگ منجر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی احمدآبادی با اشاره به اهمیت رعایت اصول ایمنی، بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و آموزش‌های عمومی تأکید کرد و به معضل افزایش موارد برق‌گرفتگی در اثر عدم رعایت فاصله ایمن از خطوط برق فشار قوی پرداخت.

وی با تأکید بر ولتاژ بسیار بالای این خطوط که تا ۲۰ هزار ولت می‌رسد، اظهار کرد: بسیاری از افراد از خطرات شبکه برق فشار قوی آگاهی ندارند. تماس یا حتی نزدیک شدن به این خطوط می‌تواند باعث انتقال جریان برق شود و منجر به برق‌گرفتگی شدید، قطع عضو یا مرگ شود. حتی مواردی وجود دارد که بدون تماس مستقیم، جریان برق در فاصله چند سانتی‌متری منتقل شده و حادثه‌آفرین شده است.

دکتراحمدآبادی با اشاره به آمار بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان افزود: در بیمارستان امام رضا (ع)، هر سال بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد برق‌گرفتگی ناشی از شبکه برق فشار قوی ثبت می‌شود. اکثر این بیماران دچار قطع عضو می‌شوند و این آمار جدا از مواردی است که در همان صحنه فوت می‌کنند و به مراکز درمانی منتقل نمی‌شوند.

وی با اشاره به سه عامل اصلی در پیشگیری از حوادث برق‌گرفتگی، بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد: نخستین عامل ایمن‌سازی کابل‌های فشار قوی توسط شرکت برق است. این شرکت باید با عایق‌بندی و ایمن‌سازی کابل‌های فشار قوی از بروز این حوادث جلوگیری کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: عامل دوم، رعایت فاصله ایمن از خطوط برق در زمان صدور مجوز‌های ساخت‌وساز است که شهرداری‌ها و مهندسان ناظر باید به این مسئله در فرآیند صدور مجوز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی تأکید کرد: آموزش عمومی و آگاهی‌رسانی عامل سوم است و آموزش کارگران ساختمانی و مهندسان ناظر از طریق رسانه‌ها می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از این حوادث داشته باشد. این توصیه‌ها در راستای کاهش خطرات ناشی از تماس با خطوط برق فشار قوی در پروژه‌های ساختمانی ارائه شده است.

دکتر احمدآبادی ضمن اشاره به برخی نمونه‌ها، حادثه‌ای را بیان کرد: یک خانم خانه‌دار هنگام جمع کردن چوب پرده از پنجره منزل خود به خطوط برق فشار قوی نزدیک شد و دچار برق‌گرفتگی شد که منجر به نقص عضو گردید.

اقدامات اولیه هنگام برق‌گرفتگی

این متخصص با تأکید بر اهمیت اقدامات سریع و اصولی هنگام برق‌گرفتگی گفت: اولین و مهم‌ترین اقدام، قطع جریان برق از منبع است که باید از طریق فیوز یا با استفاده از یک جسم عایق انجام شود. سپس بیمار باید فوراً به یک مرکز درمانی مجهز منتقل شود. اقدامات درمانی مانند مایع‌درمانی، معاینه قلب و بررسی نارسایی کلیوی می‌تواند از شدت آسیب‌ها بکاهد.

وی همچنین بر ضرورت مراجعه حتی در موارد برق‌گرفتگی خفیف تأکید کرد و گفت: افراد باید در صورت وقوع حادثه، حتی اگر شدت برق‌گرفتگی پایین باشد، برای معاینه و بررسی آسیب‌های احتمالی قلبی و داخلی به پزشک مراجعه کنند.

دکتر احمدآبادی در پایان تأکید کرد: پیشگیری مهم‌ترین راه‌حل این معضل است. رسانه‌ها باید نقش پررنگی در آگاهی‌بخشی عمومی ایفا کنند و آموزش‌های لازم به مهندسان، کارگران ساختمانی و عموم مردم ارائه شود. تنها با اجرای اصول پیشگیرانه می‌توان از وقوع این حوادث تلخ جلوگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->